093073
Dnes je: 16.06.2024

   stránky aktualizuje: Kovačíková Jana

V lovecké sezoně 2023- 2024 nabízíme odstřel průběrné trofejové zvěře:

 

jelen lesní    a    daněk skvrnitý

************************************************************

                                                                       *

Chov ovcí

Oznámení:  ze zdravotních důvodů ukončujeme chov ovcí Zwartbles.

zájemcům o chov ovcí nabízíme 42 ks  bahnic, 1 plem. berana, 40 jehňat. Možno i jednotlivé kusy. Odolné, bezproblémové plemeno, chováno celoročně  volně, jen v zimním období je nutný  dostatečně velký přístřešek pro  pohodu zvířat.

Zvířata jsou zařazena v ekologickém chovu. 

Dále nabízíme  chovatelská zařízení:

1 ks fixační klec  RITCHIE/ obracečka/ kompletní,  ve velice dobrém stavu + návod

3 ks kovové kruhy na balíky

drobné ruční pomůcky

zájemci pište  dotazy na email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Prodej  bio jehňat  z ekologického chovu:

Prodej ze dvora

                          celý kus                                          Bio - jehňata do 1 roku:                       

   85,- Kč/kg - živá váha    170,-,- Kč/kg - v mase

                                                                                                            
                            

objednávky na tel.č. 605860432

 

Proč je jehněčí maso zdravé

Jehněčí maso je velmi zdravé, téměř bez tuku, voní a má vysoký obsah bílkovin, vápníku, železa, vitamínu B2 a dalších látek. Je vhodné zejména pro zdravou nízkotučnou stravu, jako kvalitní zdroj bílkovin pro sportovce a také jako výživa dětí. Je také vhodné pro bezlepkovou dietu.

Jehněčí bílkoviny jsou díky skladbě a množství esenciálních aminokyselin pro lidské tělo velmi přínosné. Ve 100 g libového jehněčího masa najdeme asi 27-30 g bílkovin. Polovinu tuku v jehněčím mase tvoří nenasycené mastné kyseliny (většinou mononenasycené), které jsou prospěšné pro lidský organismus, mimo jiné pomáhají regulovat hladinu cholesterolu v krvi. Jehněčí maso je zdrojem snadno vstřebatelného železa, které přispívá ke správné krvetvorbě. Je také přirozeným zdrojem zinku, který je prospěšný pro růst, tvorbu spermií, zrak, chuť i čich, hojení ran a obranyschopnost.

Jehněčí maso obsahuje vitaminy B1, B2, B3, B4, B6 a zejména vitamin B12. Vitaminy skupiny B napomáhají fyzické i psychické vitalitě, jsou základem metabolických procesů, posilují zrak, kůži, podporují správnou funkci mozku, působí příznivě na nervový systém a proti únavě. Jehněčí maso je rovněž významný zdroj vitamínu D, důležitého pro stavbu kostry.

                             

  Facebook- ekologická farma arnika

 malá videa, ze života farmy