Chov ovcí bude v roce 2023 ukončen.
Prodej jehňat a ovcí z ekologického chovu: 2023
celý kus
85,- Kč/kg - živá váha 170,- Kč/kg - v mase
zavolat předem na telefon 605 860 432
Proč je jehněčí maso zdravé
Jehněčí maso je velmi zdravé, téměř bez tuku, voní a má vysoký obsah bílkovin, vápníku, železa, vitamínu B2 a dalších látek. Je vhodné zejména pro zdravou nízkotučnou stravu, jako kvalitní zdroj bílkovin pro sportovce a také jako výživa dětí. Je také vhodné pro bezlepkovou dietu.
Jehněčí bílkoviny jsou díky skladbě a množství esenciálních aminokyselin pro lidské tělo velmi přínosné. Ve 100 g libového jehněčího masa najdeme asi 27-30 g bílkovin. Polovinu tuku v jehněčím mase tvoří nenasycené mastné kyseliny (většinou mononenasycené), které jsou prospěšné pro lidský organismus, mimo jiné pomáhají regulovat hladinu cholesterolu v krvi. Jehněčí maso je zdrojem snadno vstřebatelného železa, které přispívá ke správné krvetvorbě. Je také přirozeným zdrojem zinku, který je prospěšný pro růst, tvorbu spermií, zrak, chuť i čich, hojení ran a obranyschopnost.
Jehněčí maso obsahuje vitaminy B1, B2, B3, B4, B6 a zejména vitamin B12. Vitaminy skupiny B napomáhají fyzické i psychické vitalitě, jsou základem metabolických procesů, posilují zrak, kůži, podporují správnou funkci mozku, působí příznivě na nervový systém a proti únavě. Jehněčí maso je rovněž významný zdroj vitamínu D, důležitého pro stavbu kostry.
Chov skotu stránky se obnovují